25. okt. 2022
Af Majken Munk

Rørt Anne Sofie Espersen: Ny film med hendes kendte søn har særlig betydning for hende

Anne Sofie Espersen
Anne Sofie Espersen
Foto: Hanne Juul
Til marts begynder optagelserne til en ny spillefilm, der betyder meget for Anne Sofie Espersen.

I 1981 måtte ni mænd lade livet i forbindelse med et skibsforlis i den nordjyske havneby Hirtshals.

Den historie bliver omdrejningspunkt for en kommende spillefilm, som skuespiller Anne Sofie Espersen har en tæt tilknytning til.

Hendes søn skal desuden spille hovedrollen i filmen.

Tæt på historien

Anne Sofie Espersen er født i Hirtshals, og derfor var hun tæt på, da tragedien ramte byen.

Dengang forliste fiskekutteren Hanne Dorthe ved indsejlingen, og derfor blev redningsfartøjet RF2 sendt ud for at redde besætningens liv.

Desværre endte det også ulykkeligt for redningsfartøjet, der måtte se sig besejret af det voldsomme stormvejr. Seks personer fra RF2 og tre personer fra Hanne Dorthe mistede livet.

– Det er meget rørende, for det var, da jeg selv var barn. Alle deroppefra kan jo huske den historie. Det var hele byen, der gik i chok. Alle kan huske den nat, hvor forældre tog ud på havnen og spejdede ud. Det var jo et mareridt, der skete for øjnene af os. Jeg gik i klasse med en af dem, der druknedes søn, fortæller hun til BILLED-BLADET.

Søn i hovedrollen

Endnu en tilknytning til filmen, der indtil videre har titlen ”Synkefri”, er, at Anne Sofie Espersens søn Sylvester Byder skal spille hovedrollen.

– Jeg har en spillefilm til marts, som hedder ”Synkefri”, der er instrueret af Christian Andersen. Den blev godkendt i går, og jeg var så heldig at få hovedrollen i den. Det glæder jeg mig meget til, fortæller Sylvester Byder til BILLED-BLADET ved premieren på filmen ”SMUK”.

Sylvester Byder med sine forældre Søren Byder og Anne Sofie Espersen
Anne Sofie Espersen med sin søn Sylvester Byder, som hun har med eksmanden Søren Byder.
Foto: Dan Mariegaard

Anne Sofie Espersen har også afsløret, at hun formentlig også får en rolle i filmen, der følger en 17-årig dreng, der har mistet sin far i ulykken.

Han sætter sig for at tage sagen i egen hånd, da redningsfolkene i første omgang får skylden for den tragiske ulykke.

Læs mere om: