24. feb. 2013
Af af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media

Så meget betaler stjernerne for at blive Oscar-smukke

Angelina Jolie
Det koster stjernerne kæmpe summer at blive stylet til den perfekte Oscar-aften. Her ses Angelina Jolie til oscar 2012.
Foto: AOP
Stjernerne bruger formuer for at se lækre og sprøde ud til årets Oscar-fest.

Med stylister, der kræver over 100.000 kr. for en dag, kan Oscar-festen blive en dyr affære.

Når årets Oscar-fest løber af stablen natten til mandag, har stjernerne formentlig gennem længere tid planlagt kjole, hår, smykker og makeup ned til mindste detalje. Og der bliver ikke sparet på det festlige outfit.

Sidste år regnede Forbes ud, hvor meget det kostede en typisk kendis at gøre sig klar til Oscar-uddelingen. Udregningen lød på omkring 200.000 kr., men det kan sagtens være langt mere, vurderer stylist Jan Thomas, som har bevæget sig i Hollywood-miljøet i mange år, over for Minmote.no

Han peger på, at Forbes har regnet med 30.000 kr. til en stylist, men vælger man eksempelvis en kendt stylist som Rachel Zoe, er prisen formentlig som minimum fordoblet.

Bruger gerne over en halv mio. kr.

Forbes har heller ikke regnet ansigtsbehandlinger, hudpleje, botox, restylane, hårfjerning og andre behandlinger med i budgettet.

- Og det benytter stjernerne i større eller mindre grad sig af op til Oscar-festen, og det er ikke billigt. Botox hos stjernefavoritten dr. Brandt koster gerne 120.000 kr. pr. behandling, mens de bedste øjenbrynsspecialister kan kræve op til 40.000 kr. pr. gang, lyder det fra stylisten.

De fleste store stjerner har allerede stylister og frisører på lønningslisten, men Jan Thomas skønner alligevel, at de fleste stjerner bruger fra 300.000 kr. og opefter på Oscar-outfittet - og herudover kommer kjole, sko og smykker, som mange stjerner dog låner sig til.

Dermed kan det samlede beløb reelt løbe op på en halv mio. kr. eller mere for flere af stjernerne, vurderer stylisten.

Det er dog ofte filmselskaberne, der betaler det hele eller en del af det, fordi skuespillerne er gode reklamesøjler for aktuelle film, skriver Minmote.no. Billederne kan gå hele verden rundt, hvis stjernerne har - eller ikke har - ramt plet.

Læs mere om: