25. mar. 2016
Af Maria Rode Olsen

SE BILLEDERNE: Sådan ser Harry Potter-stjernerne ud i dag

Det er 15 år siden, den første film om Harry Potter fik premiere i verdens biografer, og lige siden har den været et stort hit. Vi har lavet et galleri over mange af de otte films skuespillere, og hvordan de ser ud i dag.

Den unge, forældreløse troldmand Harry Potter tog verden med storm i starten af 00'erne. I år er det 15 år siden den første film "Harry Potter og de vises sten" ramte biograferne, og lige siden er historierne om Harry og hans venners eventyr forblevet utroligt populære.

De i alt otte film er klassikere, når det kommer til film, der bliver vist på TV i ferie- og hellidagsperioder, og påsken er ingen undtagelse, hvor TV2 hver dag i ferien sender en Harry Potter-film.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Og selv om Harry, Hermione, Ron og alle deres venner (og fjender) er låst fast i en tidslomme på skærmen, er alle skuespillerne blevet fem år ældre siden "Harry Potter og dødsregalierne: del 2" havde premiere i år 2011.

Vi har samlet et galleri over filmenes unge skuespillere, og hvordan de ser ud i dag. Se billederne øverst i artiklen.

Store skuespillere

Mange af filmens unge besætning er i dag en fast del af den internationale film- og teaterscene.

Den smukke Emma Watson, der spillede Hermione Granger, lever stadig af skuespillet og skal blandt andet spille prinsessen Belle i Disneys udgave af "Skønheden og Udyret" til næste år.

Hovedrolleindehaveren Daniel Radcliffe varierer sin karriere mellem film, TV-serier og teaterstykker, som han har medvirket i et par stykker af i London og på Broadway i New York.

Også nogle af de mindre roller som Neville Longbottoms Matthew Lewis, og Alfred Enoch, der spillede Dean Thomas, har stor succes i amerikanske krimiserier.

Ny film på vej

Den ottende film "Harry Potter og dødsregalierne: del 2" skulle have været den sidste film i det magiske univers, men senere i år kan fans glæde sig til en ny film.

"Fantastic beasts and where to find them" er inspireret af en af lærebøgerne på skolen Hogwarts og foregår længe før Harry Potter og hans venner er blevet født. Den er dog fuld af magi, fantastiske væsner og har engelske Eddie Redmayne i hovedrollen. Filmen får premiere i november 2016.

Læs mere om: