Mandag, 8. oktober 2012 — af af Preben Petersen

Sidse Babett nomineret til en Emmy

Sidse Babett Knudsen
Sidse Babett Knudsen
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den danske skuespiller Sidse Babett fik mandag muligheden for at vinde en af de helt store, internationale priser.

Rollen som statsminister Birgitte Nyborg i DRs dramaserie "Borgen" kan sikre Sidse Babett Knudsen en af de eftertragtede Emmy-statuetter, når TV-branchens Oscar bliver uddelt på Hotel Hilton i New York tidligt om morgenen den 20. november dansk tid.

Mandag blev årets nominerede til Emmy'erne trukket op af hatten i forbindelse med den store TV-messe MIPCOM i Cannes i Frankrig. Og her kom det frem, at Sidse Babett kommer med i kapløbet om den fine pris i kategorien "Årets bedste kvindelige skuespiller".

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Det er anden gang, at en skuespiller fra DRs dramaserier er nomineret i kategorien. I 2008 havde Sofie Gråbøl samme mulighed, da hun var nomineret for sin rolle som Sarah Lund i DRs dramaserie "Forbrydelsen". Dengang blev det desværre ikke til en pris.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den første Emmy sikrede DR sig for 10 år siden, hvor "Rejseholdet" blev den første DR-serie nogen sinde, som stak af med statuetten. Året efter fik "Nikolaj og Julie" en Emmy, og i 2005 var der fuld plade, da DR-dramaserien "Ørnen" blev Bedste internationale dramaserie og "Unge Andersen", som Nordisk Film producerede for DR, fik en Emmy for at være Bedste internationale TV-film/miniserie.

Sidse Babetts konkurrenter til Emmy'en er argentinske Christina Banegas fra serien "Televisión por la Inclusión", Rhina Sa fra Hong Kong og serien "Zhonh Huo Di" og britiske Joanna Vanderham fra TV-serien "The Runaway".

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden