Sophia Loren: Tillykke med de 80 år

Foto: All Over
I dag for 80 år siden – den 20. september – blev Sophia Loren født i den italienske hovedstad Rom. Hun voksede op i Napoli, fik små roller i Italien, blev stjerne i hjemlandet og siden superstjerne i hele verden.

De smukke, kvindelige former og sensuelle væsen er hendes varemærke - selv den dag i dag!

Også talentet er uomtvisteligt og har rakt til en Oscar i 1962 for ”Huntigeren”, en Æres- Oscar i 1991 samt talrige andre priser og nomineringer.

Nogle af verdens flotteste og mest berømte mænd bejlede om den italienske skønheds gunst, men det var den 22 år ældre filmproducent Carlo Ponti, der vandt hendes hjerte.

Men det var ikke et problemfrit forhold. De blev gift i 1957, men den italienske kirke og stat ville ikke godkende Pontis skilsmisse fra hans første kone.  Derfor blev deres ægteskab annulleret i 1962, og de flygtede til Frankrig.

Ponti blev omsider lovformeligt skilt i 1965, så parret giftede sig for anden gang i 1966 – et ægteskab, der varede til hans død i 2007. Han blev 94 år.  

Sophia Loren har to sønner med Carlo Ponti, nemlig Carlo Jr. og Edoardo.

Til december er den 80-årige skuespillerinde aktuel med biografien “Yesterday, Today and Tomorrow: My Life as a Fairy Tale” - hun understreger dog, at livet absolut ikke har været ”a Fairy Tale”!

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden