Thomas Vinterberg efter datterens død: Det holdt mig fra det frie fald ned i vanvid

Thomas Vinterberg

Thomas Vinterberg

Foto: Martin Høien
Instruktøren Thomas Vinterberg mistede på tragisk vis sin datter få dage inde i optagelserne af sin film ”Druk”.

Thomas Vinterbergs film ”Druk” går sin sejrsgang over hele verden og er bl.a. blevet nomineret til hele to Oscars – for Bedste Internationale Film og for Bedste Instruktør.

Det er aldrig tidligere sket, at en dansker er blevet nomineret i kategorien Bedste Instruktør.

Men optagelserne af ”Druk” skete på en meget trist baggrund. Få dage inde i filmoptagelserne i 2019 blev instruktøren ramt af en personlig tragedie, da hans 19-årige datter Ida omkom i en trafikulykke.

Da Thomas Vinterberg mandag aften var gæst i DR’s ”Aftenshowet”, fortalte han, at datteren Ida elskede manuskriptet til ”Druk”, og at hun selv skulle have været en del af filmprojektet.

Efter datterens tragiske død blev filmoptagelserne sat på pause, men de blev genoptaget godt en måned senere, og filmen blev lavet færdig.

- Vi endte med at lave filmen for hende, fordi der var ikke noget andet, der gav mening. Det holdt mig fra det frie fald ned i vanvid, fortæller Thomas Vinterberg til ”Aftenshowet”.

Thomas Vinterberg har flere gange udtalt, at filmen er en hyldest til Ida og en hyldest til livet, og i ”Aftenshowet” fortalte han også, at han føler, at al den succes og hæder, som filmen modtager, også tilgår datteren og hendes minde.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Hvorvidt ”Druk” vinder en eller måske to Oscars, finder vi ud af natten mellem den 25. og 26. april dansk tid, når årets Oscar-uddeling finder sted.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden