20. jun. 2015
Af af Karina Didriksen

Til lykke til Nicole Kidman: 48 år i dag

Nicole Kidman.
Nicole Kidman.
Foto: AOP
Den Oscar-vindende skuespiller Nicole Kidman kan lørdag fejre sin 48-års fødselsdag.

Nicole Mary Kidman blev født den 20. juni 1967 på Hawaii, og hun kan dermed fejre sin 48-års fødselsdag i dag, lørdag.

Hollywood-stjernen boede i USA sammen med sine forældre, indtil hun var fire år gammel. Herefter flyttede familien til Australien, og i skolen begyndte hun at interesse sig for skuespil.

Som 16-årig i 1983 fik Kidman sin australske filmdebut i ”Bush Christmas”, og syv år senere var det filmen ”Days of Thunder”, som gav hende en amerikansk filmdebut.

Nicole Kidman mødte Tom Cruise

Det var under optagelserne til ”Days of Thunder”, at Nicole Kidman mødte Tom Cruise. De forelskede sig, og allerede året efter blev de gift.

I 1992 adopterede de datteren Isabella og i 1995 sønnen Connor.

Udadtil så parret lykkelige ud, men desværre brast kærligheden, og i 2001 annoncerede Kidman og Cruise, at de skulle skilles.

Nicole Kidman gift igen

Fire år senere blev Nicole Kidman kæreste med den australske countrysanger Keith Urban, og der gik kun halvandet år, før de sagde ”ja” til hinanden ved et bryllup i Sydney i 2006.

Ægteparret har sammen fået døtrene Sunday Rose, 7, og Faith Margaret, 4 – sidstnævnte kom til verden via en surrogatmor.

Jobmæssigt har skuespilleren haft godt gang i karrieren, og hun vandt i 2003 en Oscar for sin præstation i ”The Hours”. I 2014 kunne hun opleves som Grace Kelly i ”Grace of Monaco”.

Læs mere om: