28. sep. 2016
Af John Lautrup

TILLYKKE: Brigitte Bardot fylder 82 år

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot
Foto: AOP
Brigitte Bardot er i sin høje alder blevet en kontroversiel person

Brigitte Bardot hvæsser ikke længere kløerne som sexkilling, men som tigermor for truede dyrearter. I dag kan den franske legende fejre sin 82 års fødselsdag og ikke alle vil kippe med Tricoloren.

For Brigitte Bardot er i sin høje alder gået hen og blevet endnu mere kontroversiel, end hun var i sin nøgne filmungdom. Én ting er, at hun er en rabiat dyreforkæmper, men hun har med sin krasse modstand mod islam, indvandring og homoseksuelle sat megen af sin goodwill over styr.

LÆS OGSÅ: Bardot bønfalder dronningen

Et underskønt fransk ikon

Alt sammen ændrer det dog ikke ved, at Brigitte Bardot for altid vil blive husket som et æggende og underskønt ikon fra fransk films storhedstid i 50'erne og 60'erne. Hun slog igennem i ægtemanden Roger Vadims "Gud skabte kvinden" i 1956, og hun nåede også at smage på Hollywood, inden hun i en alder af 40 år vendte filmen ryggen for at kæmpe dyrenes sag.

Hun bor i Sydfrankrig og er i sit fjerde ægteskab med Bernard d'Ormale. Foruden Roger Vadim har hun tidligere været gift med Jaqcues Charrier og den tyske playboy, Gunter Sachs. Hun har en søn.

Læs mere om: