7. mar. 2017
Af Casper Nielsen

TILLYKKE: Erik Clausen fylder 75 år

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-928793.jpg
foto: Martin Høien
Filmmanden, gøgleren og maleren fejrer fødselsdag tirsdag den 7. marts.

”Clausen” – som han er kendt i brede dele af den danske befolkning - har underholdt på blokvogne, TV og film siden 1970'ere, hvor han sammen med Leif Sylvester Petersen slog igennem med Røde Mors Rock Cirkus.

Tirsdag den 7. marts fylder han 75 år.

Igennem en lang karriere har Erik Clausen haft skiftende makkere i scene- og filmlivet. Fra Niels Hausgaard til Kim Larsen og fra Anne Marie Helger til Helle Ryslinge, men privat har han i over 50 år delt bord og seng med sin kone, billedkunstneren Pernille Clausen.

Hylder sin elskede kone

-Alene dét at have to kunstnere i samme klub er en udfordring. Og alene dét, at hun kan holde mig ud, er grunden til, at jeg elsker hende, sagde Clausen til BILLED-BLADET om sit ægteskab for to år siden.

– Vi har haft alle de skrald, alle andre også har. Og så har vi haft det problem, som alle kunstnere har, at vi ikke ved, hvad vi skal leve af i næste måned. Vi har aldrig haft fast løn. Det giver jo også en vis form for spænding i et parforhold. Vi har ikke været på kanten af bankkup .., men alligevel, sagde han.

Erik Clausen samarbejder med sin datter

Pernille og Erik Clausen har to voksne børn.

SE BILLEDET: 25 år siden, Erik Clausen gik i vandet

Sønnen bor med sin polske kæreste i Polen, hvor de bestyrer et hotel. Datteren, Louise Clausen, hjælper til i faderens firma og var medforfatter, instruktørassistent og klipper på hans seneste film ”Mennesker bliver spist …”

Læs mere om: