13. jul. 2017
Af Majken Munk

TILLYKKE: Harrison Ford fylder 75 år

Harrison Ford
Harrison Ford
Foto: AOP
Harrison Ford fik bragende succes som Han Solo i ”Star Wars”, men er nok mest kendt for rollen som Indiana Jones. .

I sin skolegang var Harrison Ford meget betaget af radio og var den første elev, der kunne høres i æteren på Maine East High School, hvor han gik i skole. Senere kommenterede han også sportsbegivenheder for skolen.

Det var først sent i hans collegetid, at Harrison Ford faldt over skuespillet. Det var ikke interessen for drama, der gjorde, at skuespillerne tog et semester på dramaholdet. Det gjorde han for at slippe af med sin generthed. Og mødet med skuespillet har lagt til grund for resten af hans liv.

Det store gennembrud

Harrison Fords første møde med instruktøren George Lucas var, da Harrison Ford fik rollen som Bob Falfa i den amerikanske ungdomsfilm ”American Graffiti”. Det møde skulle vise sig at blive det første af mange med den velkendte instruktør.

I 1977 brugte George Lucas Harrison Ford til at læse replikker op til de skuespiller, der skulle til audition på den første ”Star Wars”-film. Men Harrison Ford gjorde et imponeret arbejde med replikkerne, der gav han rollen som Han Solo.

Siden har ”Star Wars”-filmene og karaktererne derfra opnået kultstatus. Og det samme kan man sige om Harrison Ford.

Arbejder stadig

Selv om Harrison Ford nu er nået langt forbi pensionsalderen, så er der ingen tegn på, at han stopper med arbejdet. Efter sigende skulle han være tilbage i rollen som arkæologen Indiana Jones i den femte film i rækken. Filmen skal udkomme i 2019.

Privat er skuespilleren far til fire voksne børn fra tidligere ægteskaber. Benjamin og Willard fra ægteskabet med Mary Marquardt. Malcolm og Georgia fra ægteskabet til manuskriptforfatteren Melissa Mathison.

Desuden har Harrison Ford teenage-sønnen Liam med skuespilleren Calista Flockhart, som han har været gift med siden 2010.

GALLERI: Harrison Ford fylder 75

Læs mere om: