26. jul. 2016
Af Maria Rode Olsen

TILLYKKE: Helen Mirren fylder 71 år

Helen Mirren
Helen Mirren.
Foto: AOP
Selv om den engelske skuespillerinde har passeret de 70 år, har hun stadig godt gang i karrieren.

Alder er tydeligvis bare et tal for den prisbelønnede skuespiller Helen Mirren, der tirsdag fylder 71 år.

SE BILLEDERNE: Hollywood-stjernerne på den røde løber

Siden 1965 har hun været aktiv på teater, film og TV, og hendes navn er fortsat at finde i rulleteksterne her 51 år senere.

Vandt en Oscar i 2006

Helen Mirren er nok mest kendt for at portrættere den engelske dronning Elizabeth 2. i filmen "The Queen". Den film vandt hun en Oscar for i 2006.

Men Helen Mirren er en yderst alsidig skuespiller, som også har medvirket i et hav af især Shakespeare-stykker på teatret samt både romantiske komedier, actionfilm, krimier og dramaer på film og TV.

Gift med instruktøren

I 1997 blev Helen Mirren gift med filminstruktøren Taylor Hackford, som hun havde dannet par med siden 1986. De mødte hinanden under optagelserne til filmen "Hvide nætter" i 1985, hvor Taylor Hackford var instruktør og Helen Mirren var skuespiller.

Børn er det aldrig blevet til for skuespillerinden, men i 2014 udtalte hun, at det ikke gjorde hende noget at være barnløs.

- Jeg har altid vægtet mit arbejde højere, og jeg har aldrig nogensinde følt et behov for at få børn. Jeg har aldrig haft det, som om jeg har manglet noget, sagde hun dengang til AARP Magazine ifølge Ekstra Bladet.

BILLED-BLADET ønsker den dygtige skuespiller tillykke med dagen.

Læs mere om: