1. okt. 2015
Af Luise Marie Bekker

TILLYKKE: Julie Andrews fylder 80 år

Julie Andrews
Julie Andrews
Foto: All Over
"Sound of music"-stjernen Julie Andrews har fødselsdag og kan se tilbage på et liv fyldt med oplevelser og kærlighed.
2015 er et stort år for Julie Andrews. Tidligere i år blev hun hyldet ved fejringen af "Sound of Music"s 50-års jubilæum, og i dag d. 1. oktober fylder hun rundt, nemlig 80 år.

To store roller

Julie Andrews sang sig gennem børne- og teenageårene på de samme scener, hvor forældrene optrådte, og i begyndelsen af 50’erne var hun nået til Londons teatre, hvor hun hurtigt slog igennem i musicals. Det ledte til de to store roller, der skulle sørge for, at hun blev elsket af alle. I 1964 vandt hun en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle i sin allerførste film ”Mary Poppins”, og året efter blev hun også Oscar-nomineret for ”Sound of Music”, som er den tredjebedst indtjenende film nogensinde. De sidste mange år har hun haft mange andre filmroller, men fans verden over elsker hende nu mest for de to store hovedroller.

Sagde nej til rollen

Faktisk sagde Julie Andrews først nej tak til den rolle, der skulle gøre hende verdensberømt. Da Walt Disney spurgte hende, om hun ville spille rollen som Mary Poppins, var hun nemlig gravid, og hun mente derfor ikke, hun kunne tage imod den. Disney, der havde set hende på scenen som dronning Guinevere i musicalen "Camelot", mente, at hun ville være perfekt til rollen og proklamerede, at han ville vente på hende. Og som sagt, så gjort. Allerede inden "Mary Poppins" gik i biograferne, så folkene bag "Sound of Music" filmen, og allerede et par minutter inde i filmen blev de enige om, at Andrews skulle hyres til rollen som Maria, inden andre så hendes talent. Resten er historie. Se de skønne billeder af Julie Andrews i "Sound of Music" herunder.

GALLERI: Julie Andrews i Sound of Music

Læs mere om: