Kirk Douglas fylder 100 år

Kirk Douglas

Kirk Douglas

Foto: All Over
Den vaskeægte hollywoodlegende, Kirk Douglas, runder i dag en usædvanlig milepæl.

Født den 9. december 1916 - og så kan vi alle regne det ud: Hollywoodstjernen Kirk Douglas fylder 100 år!  Han kom til verden som søn af fattige russiske indvandrere i New York - og fik navnet Issur Danielovitch. Navnet Kirk Douglas tog han først, da han meldte sig til USA's flåde. I 1943 giftede han sig med  Diana Dill og parret fik sammen sønnerne Michael i 1944 og  Joel i 1947.

Efter Anden Verdenskrig arbejdede Kirk med at lægge stemme til radioreklamer - og fik langsomt gang i en karriere som teaterskuespiller. Men det var først, da veninden Lauren Bacall gav ham et skub og anbefalede ham til filmranchen, at han debuterede i filmen "The Strange Love of Martha Ivers". Listen over Kirk Douglas' efterfølgende film er én lang rejse gennem Hollywoods gyldne tid.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Kæmpede sig tilbage fra sygdom

I 1951 blev han skilt fra Diana Dill - og tre år senere giftede Kirk Douglas sig med Anne Buydens, som han fik to sønner sammen med, Peter og Eric. Det var Kirk og Annes store sorg, at sønnen Eric i 2004 døde af en overdosis narkotika.

For 20 år siden - i januar 1986 - blev Kirk Douglas ramt af en svær hjerneblødning, som voldsomt fratog ham tale-evnen. Lægerne fortalte Anne, at med mindre der  hurtigt skete fremskridt, ville skaderne blive permanente. Men parret kæmpede. Gennem daglig taletræning i mange uger genvandt Kirk talens brug - og da han i marts samme år modtog en æres-Oscar, var han selv i stand til at gå på scenen og takke for hæderen.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Så sent som i 2009 stod Kirk Douglas på scenen med et selvbiografisk one-man show - med titlen "Before I forget" (Før jeg glemmer det).

Det er i sandhed en hollywoodstjerne med lang holdbarhed, der fylder 100 år. 

Michael Douglas
Foto: All Over

Michael Douglas

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden