TILLYKKE: Leonardo Dicaprio fylder 42

Foto: AOP
Skuespiller Leonardo DeCaprio blev især kendt som stordrømmende Jack Dawson i filmsuccesen ”Titanic” med Kate Winslet i den anden bærende hovedrolle.

Med mere en 25 år i rampelyset huskes den talentfulde amerikanske skuespiller for et væld af roller.

Især rollen i storfilmen "Titanic" som den charmerende kunstner Jack Dawson, der forelsker sig i rigmandsdatteren spillet af Kate Winslet er blevet en klassiker.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

"Titanic" blev en af filmhistoriens største succeser. Den indspillede ikke mindre end 2,186 milliarder dollar på verdensplan og tangerede rekorden for flest Oscars med 11 statuetter. Selvom den har knap 20 år på bagen er den stadig meget populær. 

Leonardo DeCaprio startede som femårig

Leonardo Dicaprios skuespilkarriere begyndte meget tidlig, allerede som femårig medvirkede han i reklamefilm og B-film. Men det var først i 1993, hvor han fik rollen som den retarderede dreng Arnie Grape i ”What’s eating Gilbert Grape?”, at filmbranchen lagde mærke til den unge mands talenter. 

Efter mange år hvor Leonardo Dicaprio blev nomineret til en Oscar, men desværre ikke vandt, vandt han i år en Oscar for Bedste Mandlige Hovedrolle i ”The Revenant”. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Foto: AOP
Miljøforkæmper

Udover sin filmkarriere har Leonardo Dicaprio brugt meget tid på at redde miljøet. Senest har han medvirket i dokumentaren ”Before The Flood”, hvor han sætter fokus på klimaforandringer.

Her besøger han forskellige dele af verdenen, hvor klima forandringerne har vist sig fra sin værste side. 

LÆS MERE: Leonardo DiCaprio: Red jorden!

I 1998 oprettede han the Leonardo Dicaprio Foundation for at beskytte verdens vilde steder, senere hen har klimaforandringerne været det højeststående punkt på dagsordenen for organisationen. 

Leonardo Dicaprios kærlighedsliv

Blandt skuespillerens kvindelige bejlere gennem tiden finder man topmodeller, skuespillerinder og sangerinder. For tiden ses han dog ofte i selskab med den danske topmodel Nina Agdal.

LÆS MERE: Kate Winslet om Leonardo Dicaprio: Derfor blev vi aldrig mere end venner

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden