Søndag, 20. september 2015 - af af Karine Didriksen

TILLYKKE: Sophia Loren har fødselsdag

Sophia Loren.
Sophia Loren.
Foto: AOP
Italienske Sophia Loren har været en filmstjerne og et sexsymbol i seks årtier, og hun kan i dag søndag fejre sin 81-års fødselsdag.

Hollywood-stjernen Sophia Loren blev født som Sofia Scicolone i den italienske hovedstad Rom  20. september 1934, og hun kan dermed fejre sin 81-års fødselsdag i dag, søndag.

Hun var ud af en fattig familie, og som teenager fandt den unge og smukke Sofia ud af, at hun kunne tjene penge på skønhedskonkurrencer og ved at være statist i italienske film.

Hendes held vendte, da hun blev overtalt til at stille op i Miss Rome-konkurrencen, hvor den italienske filminstruktør Carlo Ponti var en af dommerne.

Sophia Loren forelskede sig i instruktøren

Carlo Ponti kunne se et potentiale i den italienske pige og gav hende små roller i hans film. Kort efter ændrede hun navn til Sophia Loren.

Arbejdsforholdet mellem Ponti og Loren udviklede sig, og selv om den smukke og sexede italiener fangende nogle af verdens mest berømte mænds interesse, så var det den 22 år ældre Ponti, som vandt hendes hjerte.

Parret giftede sig samme år, som Sophia Loren fik sin første rolle i en engelsktalende film. Det var i 1957, men desværre var forholdet ikke problemfrit. Den italienske kirke og stat ville nemlig ikke godkende Pontis skilsmisse fra hans første kone.

Sophia Loren er den italienske Monroe

Ægteskabet mellem Ponti og Loren blev annulleret i 1962, og de flygtede til Frankrig. Da Ponti endelig blev lovformeligt skilt i 1965, giftede parret sig igen. Denne gang varede ægteskabet helt indtil Carlo Pontis død i 2007. Han blev 94 år.

Sophia Loren fik de to sønner Carlo Jr., 46, og Edoardo, 42, sammen med Ponti, og hun har gennem de sidste 37 år boet i Geneve i Schweiz.

Den italienske Marilyn Monroe, som hun er blevet kaldt, fik sit gennembrud i Hollywood i 1958, og fire år senere vandt hun sin første Oscar for sin præstation i filmen ”Huntigeren”.

Hun arbejdede på begge sider af Atlanten i flere årtier, og selv om hun nu er fyldt 81 år, er hun endnu ikke gået på pension - og hun er stadig et sexsymbol.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden