12. sep. 2012
Af af John Lautrup

Tom Hanks i sorg ved vennens begravelse

Tom Hanks
Tom Hanks
Foto: AOP
Tom Hanks var tydeligt berørt, da hans medspiller i klassikeren "Den grønne mil", Michael Clarke Duncan, blev begravet.

Tom Hanks var præget af sorg, da han mandag sammen med andre kendisser tog afsked med skuespilleren, Michael Clarke Duncan. Hans medspiller i fængselsfilmen "Den grønne mil" blev begravet ved en højtidelighed i Los Angeles, efter at han ugen før var død efter et to måneder langt sygeleje ovenpå et hjerteanfald.

- Mike ejede kærligheden. Han indeholdt så megen iver og glæde, sagde den 54-årige skuespiller efter begravelsen, hvor også talkshow-værten, Jay Leno, og skuespilleren og TV-produceren, Vivica A Fox, var til stede.

Michael Clarke Duncan var kæmpestor med sine næsten to meters højde og arbejdede som bodyguard, inden han slog igennem som filmskuespiller. Han var med i blandt andet " Armageddon" og "Kung Fu Panda".

Men den muskuløse og ofte storsmilende mand fra Chicago er først og fremmest kendt for sin mindeværdige præstation i "Den Grønne Mil" sammen med Tom Hanks.

Han blev da også Oscar-nomineret for birollen i den anmelderroste storfilm, der skildrer overnaturlige begivenheder blandt fængselsfanger på dødsgangen i 1930'ernes USA. Her spillede Michael Clarke Duncan en dødsdømt, men engleblid indsat i fængslet.

Læs mere om: