Onsdag, 28. juli 2021 — af Christinna Braun

Troldmanden fra Oz: 40 år gammelt mysterium er løst

Billeder fra filmen "Troldmanden fra Oz". 
Billeder fra filmen "Troldmanden fra Oz". 
Foto: MEGA
Husker du filmen ”Troldmanden fra Oz”? Nu er et over 40 år gammelt mysterium blevet løst.

Langt de fleste, som har set ”Troldmanden fra Oz”, vil kunne huske citatet ”Toto, I’ve a feeling we’re not in Kansas anymore”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ordene kom fra den unge skuespillerinde Judy Garland, der sås i rollen som Dorothy i filmklassikeren fra 1939.

”Troldmanden fra Oz” er spækket med finurlige væsener og magi, men uden for filmen har der også været lidt af et mysterium, som først er blevet løst denne sommer – 40 år efter.

Forsvandt på mystisk vis

I ”Troldmanden fra Oz” ses Dorothy, spillet af Judy Garland”, i en blåternet kjole, som blev gjort ikonisk efter filmsuccesen. Men filmens magi har måske smittet af på kjolen.

Foto: MEGA

I 1970’erne blev kjolen nemlig givet som en gave til Catholic University og dramalæreren Father Gilbert Hartke, men den blev væk allerede et år efter.

40 år efter – i sommeren 2021 – satte en medarbejder på universitetet sig for at finde den forsvundne kjole. Det skriver People Magazine.

- Jeg havde kigget i vores arkiver, opbevaringsskabe osv., men den var ingen steder. Jeg gik ud fra, der var tale om en skrøne, siger medarbejderen Matt Ripa ifølge People.

Lå gemt i skotøjsæske

Skolen skulle gennemgå en renovering, og medarbejderne blev derfor sat til at rydde deres kontorer. Det er under denne proces, at der pludselig dukker en skraldepose op.

Matt Ripa, medarbejderen der næsten havde opgivet at finde kjolen, var nysgerrig på posens indhold og åbnede den forsigtigt.

 

Heri lå en skotøjsæske, som indeholdt den eftertragtede skat: Dorothys blåternede kjole.

Et 40 år gammelt mysterium var derfor løst!

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden