23. maj. 2015
Af af Niels Burgos

Uma Thurman skal filme i København

Uma Thurman ved den store Bambi-prisuddeling i Berlin
Uma Thurman ved den store Bambi-prisuddeling i Berlin
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
En helt ny film skal til efteråret optages i Danmark - med Uma Thurman på en rolleliste, der også omfatter bl.a. Paprika Steen og Connie Nielsen

Verdensstjernen Uma Thurman er øverst på en imponerende rolleliste, når optagelserne til den nye film "The 11th" efter planen starter til efteråret i København. Hun får selskab af andre topkendte danske og internationale skuespillere som Connie Nielsen, Christopher Lee, Lena Olin, Michael Nyqvist, Lars Mikkelsen og Paprika Steen.

Filmens titel refererer til datoen 11. september, der for de fleste vil være uløseligt forbundet med terrorangrebet på World Trade Center i New York i 2001. Handlingen udspilles i otte sammenflettede historier, der fortæller om forskellige menneskers liv i 24 timer, op til angrebene fandt sted.

Uma Thurman kender Mary

"Vi kan alle huske præcist, hvor vi var den dag. Jeg har ønsket at lave en film om minder og datoer, der betyder noget. Ikke politik. Jeg ønsker at fortælle en universel historie om håb, liv og kærlighed. Det er det, som får mig til at gå i biografen til at starte med" siger filmens instruktør, fanske Xavier Nemo, der skal styre det stjernespækkede hold af skuespillere på dansk grund.

Uma Thurman vil dog ikke være helt ukendt med Danmark, når hun lander i København. Sidste år mødte hun det danske kronprinspar, da både hun og kronprinsesse Mary var blandt prismodtagerne ved den store Bambi-prisuddeling i Berlin

Læs mere om: