9. jul. 2020
Af Christinna Braun

Val Kilmer ramt af kræft: Sådan ser han ud i dag

Val Kilmer
Val Kilmer
Foto: MEGA
Meget har ændret sig for stjerneskuespilleren Val Kilmer, siden han medvirkede i ”Top Gun”.

Hollywoodstjernen Val Kilmer brillerede på filmlærredet i den ikoniske 80er film ”Top Gun”, hvor han havde rollen som den sexede og kække Tom ”Iceman” Kazansky – rivalen til Tom Cruises rolle, Pete "Maverick" Mitchell.

Rollen i ”Top Gun” er blot en af de mange film, hvor Val Kilmer har vist sit værd som dygtig skuespiller, men i dag, hvor stjernen er fyldt 60, er der meget, der har ændret sig.

Kræft i halsen

Den amerikanske skuespiller oplevede i 2014 følelsen af at have en klump i halsen, og han havde samtidig svært ved at synke. Det viste sig desværre, at det var halskræft, og den garvede stjerneskuespiller gennemgik derefter operation, kemoterapi og stråler.

Skjuler med tørklæde

Kemoterapien og strålerne gjorde, at Val Kilmer havde brug for en såkaldt ”Tracheostomi”, hvor man får et rør opereret i halsen, så man kan få hjælp til at trække vejret. Derfor benytter den 60-årige Val Kilmer i dag et tørklæde til at skjule røret. I dag er Val Kilmers stemme desværre også stærkt forandret.

Savner stemmen

I et interview med Good Morning America fortæller Val Kilmer, at han har det bedre, end han ser ud. I interviewet blev han spurgt, hvad han savner mest ved sin gamle stemme, hvortil han svarede:

- At jeg havde en! Og at jeg ikke grinte som en pirat, lyder det fra Val Kilmer.

Val Kilmer har også medvirket i store film som ”Batman Forever”, ”Tombstone” og i rollen som Jim Morrison i ”The Doors”.

https://imgix.billedbladet.dk/mega471213_007_1.jpg
Val Kilmer i dag
Foto: MEGA

Læs mere om: