Søndag, 20. september 2020 — af Malan Joensen

Vidste du det? 10 facts om filmhittet The Bodyguard

Kevin Costner og Whitney Houston i "The Bodyguard" fra 1992.
Kevin Costner og Whitney Houston i "The Bodyguard" fra 1992.
Fotomontage: Ritzau Scanpix
Whitney Houston og Kevin Costner spillede hovedrollerne i biografhittet fra 1992.

En af 1990'ernes største film er uden tvivl "The Bodyguard" med Kevin Costner og Whitney Houston i hovedrollerne som bodyguarden Frank Farmer og sangerinden Rachel Marron.

Efterhånden er der dukket mange pudsige og sjove facts op om filmen, og måske er nogle af disse 10 ukendte selv for superfans af filmen?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

  • "The Bodyguard" havde dansk biografpremiere den 15. januar 1993, og her hed filmen bare "Bodyguard". I USA fik den premiere 25. november 1992.

  • Det var Kevin Costners idé, at "I Will Always Love You" skulle med i filmen. Ud over at spille den mandlige hovedrolle var Costner også producer, og ifølge Dolly Parton, der selv har skrevet og indspillet hittet tidligere, var Costner helt vild med nummeret og ville derfor have det med i filmen.

  • Det var angiveligt også Kevin Costners idé, at Whitney Houston skulle synge "I Will Always Love You" a capella i filmen, fordi det skulle være med til at understrege Rachels følelser for Frank.

  • Whitney Houstons version af "I Will Always Love You" fra filmen solgte over fire millioner singler, og hun vandt to grammyer for det flotte nummer.

  • Whitney Houston spurgte instruktøren Mick Jackson, om hun skulle gå til skuespilundervisning inden optagelserne begyndte, men det ville instruktøren overhovedet ikke have - hendes præstation skulle være så naturlig som muligt, mente han.

  • "The Bodyguard" var den anden mest indtjenende film i 1992, kun overgået af "Aladdin".

  • Filmen indtjente 411 millioner dollars globalt, svarende til 2,5 milliarder danske kroner.

  • Rachel Marrons palæ, der ligger i Beverly Hills, Los Angeles, har også været med i "The Godfather"-filmen, hvor det lægger hus til scenen med hestehovedet i sengen.

  • I 1953 tilbragte John F. Kennedy og fru Jackie tilbragte noget af deres bryllupsrejse i det luksuriøse palæ, der er bygget i 1920'erne.

  • Det er angiveligt slet ikke Whitney Houston, der ses på filmplakaten, men hendes body-double. Houston havde forladt optagelserne for at hvile sig, så Costner besluttede sig for at få taget billedet med hendes stand-in med ansigtet skjult.

Kilder: mentalfloss.com, news.com.au, imdb.com, movie-locations.com.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden