Mandag, 13. marts 2023 — af Josephine Sjelhøj

Historisk Oscar-øjeblik: Derfor var Halle Berry så bevæget, da hun overrakte prisen for bedste skuespillerinde til Michelle Yeoh

Michelle Yeoh og Halle Berry.
Michelle Yeoh og Halle Berry.
Foto: Ritzau Scanpix
Det var et historisk øjeblik, da Michelle Yeoh vandt en Oscar-pris for bedste kvindelige hovedrolle.

Michelle Yeoh vandt den eftertragtede pris for bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i ”Everything Everywhere All At Once”.

Der er tradition for, at vinderne af bedste mandlige og kvindelige hovedroller fra året før overrækker priserne til de nye vindere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Will Smith, der vandt i 2022, var efter sidste års kontrovers med Chris Rock blevet bandlyst for showet, og derfor havde skuespillerinden Jessica Chastain fået en anden makker.

Halle Berry var i stedet blevet udvalgt til at overrække en af aftenens helt store priser, og det var der en særlig årsag til.

Det er nemlig kun anden gang i prisuddelingens 95 år, at en ikke-hvid skuespillerinde modtager prisen. Første gang var i 2002, da Halle Berry selv vandt for sin hovedrolle i filmen ”Monster's Ball”.

Det var derfor et historisk øjeblik, da hun 21 år senere kunne overrække prisen til Michelle Yeoh, og seerne kunne tydeligt mærke, at det var noget, der betød meget for begge parter.

Halle Berry havde tårer i øjnene, da hun afleverede prisen til en mindst lige så rørt Michelle Yeoh.

Den 60-årige Oscar-vinder gav på scenen udtryk for, hvor meget øjeblikket betød for hende. Hun er samtidig den første asiatiske kvinde, der modtager prisen i Oscar-uddelingens næsten 100 års eksistens.

- Det her er et bevis for, at hvis man drømmer stort, kommer drømme i opfyldelse, sagde Michelle Yeoh i sin takketale.

Du kan se det historiske øjeblik lige her.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden