Mandag, 9. januar 2023 - af Josephine Sjelhøj

Husker du Tonya Harding? Her er hun i dag

Tonya Harding.
Tonya Harding.
Foto: Craig Strong/Chris Wilkins/AFP/Ritzau Scanpix
Tonya Harding var i 1990’erne en af tidens største skøjteløbere, men det satte en skandale en stopper for. I dag er hendes liv helt anderledes.

Tonya Harding rystede hele verden i 1994, da det kom frem, at hun var med til at sabotere sin rival Nancy Kerrigan. Den daværende atlet var inden den amerikanske OL-udtagelse med til at planlægge et voldeligt overfald på konkurrenten, der efterlod hende skadet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Siden da har hendes liv været præget af negative overskrifter i medierne på baggrund af den voldsomme episode. Hun blev efter skandalen udelukket fra USA's kunstskøjteforbund på livstid.

Hele Tonya Hardings turbulente liv blev skildret i filmen ”I, Tonya” fra 2017. Her portrætterede Margot Robbie den skandaleramte skøjteløber - en præstation, der blev rost af den tidligere atlet. 

- Hun var bare så energisk, og hun havde arbejdet i mange måneder for at prøve at lære, hvordan jeg ser ud og taler. Jeg beundrer hende så meget for at gøre alt det for at skabe sandheden om, hvad der virkelig skete i skandalen, fortalte Tonya Harding i 2021.

Karriereskift

Efter hun havde lagt skøjterne på hylden, havde Tonya Harding en kortvarig boksekarriere – dog uden den store succes.

Hun nåede at få tre sejre og tre nederlag. Karrieren endte med at slutte på grund af Tonya Hardings astma.

Familien i fokus

I dag bor Tonya Harding i Vancouver, Canada sammen med sin mand, Joseph Price. Parret har sammen sønnen Gordon på 11 år.

Tonya Harding bruger stadig tid på skøjtebanen i sin fritid, men i et nyere interview fortæller hun, at hun prioriterer hjemmelivet med familien.

Tonya Harding.
Tonya Harding.
Foto: Jordan Strauss/AP/Ritzau Scanpix

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden