ABBA-Bjørn kæmper for pressefriheden

Björn Ulvaeus

Björn Ulvaeus

ALL OVER

Bjørn Ulvaeus giver en million til "Journalister uden grænser".

Mandag, 31. marts 2014 - af Dorte Quist

Truslerne rundt omkring i verden mod "Journalister uden grænser" stiger hele tiden, men nu får organisationen støtte fra det tidligere ABBA-medlem, Bjørn Ulvaeus. Han forærer "Journalister uden grænser" en million svenske kroner til deres kamp for ytringsfrihed.

 - Deres arbejde er altid vigtig, og det vil jeg støtte, siger Bjørn Ulvaeus i en pressemeddelelse.

"Journalister uden grænser" arbejder for at fremme presse- og ytringsfriheden i hele verden, men de sidste par år har organisationen oplevet at netop de rettigheder bliver truet mere og mere. Sverige har oplevet flere gange, at svenske journalister, der rapporter fra brændpunkter rundt omkring i verden, bliver både truet og kidnappet, ja sågar myrdet. Senest Sveriges Radios Asienkorrespondent Nils Horner, som blev myrdet i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Dertil kommer, at organisationen får sværere og sværere ved at tiltrække sponsorere til deres arbejde. Men nu kommer Bjørn Ulvaeus altså til hjælp med en million kroner.

- Journalisterne udbreder med fare for deres eget liv det frie ord. De minder os hele tiden om, hvor dyrbart og umistelig ytringsfriheden er. Derfor er det arbejde, som "Journalister uden grænser" udfører altid vigtig, og det vil jeg støtte.