Tirsdag, 7. juni 2016 — af Juliane Olsen

ABBA sammen igen på scenen

ABBA
ABBA
Foto: AOP
Alle fire medlemmer af ABBA blev genforenet på scenen, da Björn Ulvaeus og Benny Andersson søndag fejrede 50-års jubilæet for deres partnerskab.
5. juni var det 50 år siden, Björn Ulvaeus og Benny Andersson mødtes for første gang, og det blev fejret på behørig vis med en privat fest i Stockholm.   Her blev alle fire medlemmer af ABBA samlet sammen på scenen ved fejringen af Björn Ulvaeus og Benny Anderssons tid som venner og musikere.
 

Drømmer du om en gratis rejse

Agnetha Fältskog og Anni-Fri Lyngstand fremførte nemlig nummeret ”You and I”, der var dedikeret til Björn Ulvaeus og Benny Andersson.  

Oplevelsen var følelsesladet for ABBA

Sangskriver-duoen gik også på scenen hen mod slutningen af nummeret, hvilket altså genforenede hele ABBA-gruppen i sang.   Gruppen talte lidt om deres fælles historie samt starten på ABBAs karriere, og Anni-Frid Lyngstand beskrev det efterfølgende som en følelsesladet oplevelse.   - Det var fuldstændigt fantastisk. En masse følelser. Vi har taget denne rejse sammen igennem vores historie, sagde hun ifølge den svenske avis Expressen.  

ABBA har beriget musikken

Nogle af Sveriges mest kendte kunstnere og musikere var samlet til festen omkring klokken 18, og så fortsatte den ellers til langt efter midnat.   Mødet mellem Björn Ulvaeus og Benny Andersson er uden tvivl kommet til at berige og have en stærk indvirkning på svensk musikhistorie igennem de seneste fem årtier.
  LÆS MERE: ABBA åbner Eurovision Song Contest-udstilling   Værten Claes af Geijerstam havde da også personligt sammensat en video, der genfortalte historien om Björn Ulvaeus og Benny Anderssons karriere.   Herunder kan du se et galleri med fotos fra de fantastiske år med ABBA:  

Galleri: ABBA

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden