ABBA startede turen til toppen for 42 år siden

Foto: All Over Press
Den svenske supergruppe ABBA sang sig til sejr i det europæiske melodigrandprix 6. maj i 1974 i England, og det blev indledningen på en vild rejse til toppen af poppen.

Den 6. maj 1974 sang en kvartet bestående af medlemmerne Agnetha, Anni-Frid, Björn og Benny sig ind i hele Europas bevidsthed med det svenske bidrag til Eurovisionens melodigrandprix. Med megahittet Waterloo gjorde den svenske gruppe det, som franske general Napoleon ikke formåede. De vandt over England og resten af Europa og satte sig efterhånden tungt på hele verdensherredømmet. De nåede simpelthen toppen af poppen.

 

42 år siden det hele begyndte for ABBA

I går var det 42 år siden, rejsen mod den ultimative popstjerne-status begyndte for de fire musikere, og det markerer DR2 med en temalørdag. ABBA-temalørdagen, som består af dokumentarerne "Dancing Queen" og "Absolute Image" er samtidig en slags optakt til de europæiske melodigrandprix, der løber af stablen i den svenske hovedstad Stockholm henover pinsen.

 

ABBA: Succes og opløsning

Efter ABBA tog hul på deres internationale triumftog med sangen "Waterloo" i Brighton Dome, hvor 1700 tilskuere faldt pladask for både musik og kostumer, slog de til med megahit som "Dancing Queen", "Mamma Mia" og "Money Money Money". Næsten 400 millioner plader fik gruppen langet over disken til deres fans. I begyndelsen af 1980'erne sluttede rejsen dog for de fantastiske fire, da gruppen gik i opløsning. 

 

Vi har samlet et galleri med fotos fra ABBAs utrolige rejse. Se det herunder

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden