Band Aid synger igen for Afrika

Bono synger endnu engang med på \

Bono synger endnu engang med på "Do They Know It's Christmas".

Foto: AOP
Bono fra "U2" var med, da "Do They Know Its Christmas" blev indspillet for 30 år siden, og rockstjernen er også med, når "Band Aid 30" i år genindspiller julehittet til fordel for de ebolaramte i Vestafrika.

For nøjagtig 30 år siden sang Bono fra U2 med på Bob Geldof og Midge Ures “Do They Know It’s Christmas” i gruppen Band Aid.

Singlen, hvoraf overskuddet gik til at hjælpe Etiopien mod fattigdom, blev en global kæmpesucces, og siden er sangen blevet opfattet som en reel julesang.

Denne jul kommer vi til at synge med på en ny udgave af sangen. Geldof har nemlig genetableret bandet for at hjælpe i kampen mod ebola-udbruddet i Vestafrika, og fordi det er 30 år siden, konceptet blev skabt, hedder gruppen i denne omgang Band Aid 30.

Bono synger endnu engang med, men hans tekst er blevet lavet om, fordi sangen skal passe til det nye formål, skriver Berlingske.

Nye kunstere

Andre kunstnere er nye, som Ed Sheeran, Ellie Goulding, Chris Martin og boybandet One Direction, hvis medlemmer ikke engang var født, da Band Aid indspillede den originale sang.

Den nye udgave af "Do They Know It's Christmas" blev forleden præsenteret i den britiske udgave af "X Factor", og den er i dag sat til salg som digitalt download. Den 8. december vil den være at finde fysisk i musikbutikkerne.

Bono kommer dog ikke til at synge sangen live i nærmeste fremtid. Han styrtede forleden på sin cykel i Central Park i New York, og fordi hans arm er svært tilredt og skal opereres, har U2 aflyst deres næste koncerter, skriver BT.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden