26. sep. 2013
Af Hanne Rask

Cher om datterens kønsskifte: Det var hårdt

cher
Cher
Foto: AOP
Cher har efterhånden affundet sig med, at hendes datter er blevet hendes søn i stedet.

Det er i forbindelse med, at den 67-årige sangerinde Cher udgiver sit første album i 12 år, at historien om hendes datters kønsskifteoperation igen dukker op.

I avisen The Sun afslører hun, at det var som at miste sin datter, da hendes 39-årige Chastity Bono for fem år siden meddelte, at hun havde besluttet sig for at skifte køn og blive en dreng.

- Der bliver overskredet en grænse, som det kan være svært for andre at finde forståelse for. Jeg var sikker på, det ville blive et mareridt, siger Cher i interviewet.

For Cher, der har været sangerinde siden 60´erne og har en lang karriere, der inkluderer alt fra Oscars, Emmys, Grammys og platinsælgende album bag sig, var det meget svært at skulle til at sige ”han” om sin datter. Selv var ”sønnen” tapper, og Cher forklarer, at hun selv trods alt havde det okay til at begynde med, men begyndte at kæmpe imod, da forvandlingen gik i gang.

Kunne ikke genkende "datterens" stemme mere

Det værste var at ”miste” datteren og erkende, at hun aldrig mere skulle høre hendes stemme. I forbindelse med kønskiftet blev ”sønnens” stemme efterhånden dybere, og det var svært. Det erfarede Cher en dag, hun ringede til sin søn, Chaz, men hørte Chastitys stemme på telefonsvareren, fordi Chaz ikke havde fået ændret den.

- Da gik det op for mig, at jeg aldrig ville komme til at høre den stemme igen. Da brød jeg sammen. Det var et chok, fortæller Cher, der dog siden har vænnet sig til, at Chastity Bono ikke længere er hendes datter, men at Chaz Bono er blevet hendes søn i stedet for.

Læs mere om: