Lørdag, 22. maj 2021 — af Julie Lund Rosenfeldt Isen

Dansker spås gode vinderchancer i årets Eurovision

Årets italienske deltagere, Måneskin, til åbningsfesten for årets Eurovision Song Contest, hvor Victoria De Angelis havde et dansk flag med.
Årets italienske deltagere, Måneskin, til åbningsfesten for årets Eurovision Song Contest, hvor Victoria De Angelis havde et dansk flag med.
Foto: Ritzau/Scanpix
Fyr & Flamme røg jo desværre ud i semifinalen torsdag, men alligevel er der dansk deltagelse på Eurovision-scenen lørdag aften.

Italien er bookmakernes favorit til at vinde Eurovision Song Content lørdag aften, og hvis støvlelandet løber af sted med pokalen, vil det faktisk også på en måde være en sejr for Danmark.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det italienske bidrag, rocksangen ”Zitti e buoni", bliver nemlig fremført af bandet Måneskin – og der er en helt særlig årsag til bandets danskklingende navn.

Bassisten i Måneskin, 20-årige Victoria De Angelis, er nemlig halvt dansk og er opvokset i Rom med en dansk mor og en italiensk far.

Glæden var stor hos Victoria De Angelis og resten af Måneskin, da de vandt årets Sanremo-festival og dermed blev valgt til årets italienske bidrag.
Foto: Ritzau/Scanpix

Victoria De Angelis taler flydende dansk og er tydeligvis stolt af sine danske rødder, for da alle årets bidrag deltog i Eurovision-åbningsfesten, havde hun et dansk flag i hånden.

Bandet Måneskin blev for alvor kendt i Italien, da de deltog i den italienske udgave af "X Factor" i 2017. De blev spået en sejr i talentprogrammet, men måtte i sidste ende nøjes med en andenplads.

Lørdag aften er de så igen favoritter, når de går på scenen og fyrer den af med deres rockede sang ”Zitti e buoni".

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden