8. jan. 2019
Af af Dorte Quist

Elvis ku' være fyldt 84 år i dag – og bliver stadig fejret stort

Elvis Presley
Elvis Presley
Foto: Mega
Elvis’ ikoniske hjem, Graceland, holder auktioner over nogle af kongens ting, ligesom bystyret i Memphis erklærer den 8. januar for Elvis Presley Day.

Tirsdag den 8.februar er det Elvis Presleys fødselsdag, og hvis han stadig var i live, så skulle der 84 lys i lagkagen.

Selv om det er 42 år siden, at rockkongen døde – kun 42 år gammel – så er mindet om ham stadig i allerhøjeste grad i live, ikke mindst i hans ikoniske hjem, Graceland, i Memphis, og det er især takket været hans enke, Priscilla Presley.

Priscilla Presley, der i dag er 73 år, er en stor primus motor i at holde mindet om sin tidligere mand og far til deres datter i live. I dag er det datteren Lisa Marie Presley, 50 år, der ejer Graceland og de mange, mange tusinde effekter i boet.

Elvis fejres i fire dage

Men det er Priscilla Presley, der i disse år sørger for at opdatere og forny hele imperiet bag Elvis Presleys musik, hans hjem Graceland og ikke mindst den store merchandise-industri, der uundgåeligt er knyttet til Elvis’ musik og minde.

Kongens 84-års fødselsdag bliver i år fejret hen over fire dage, som kulminerer på fødselsdagen med en online auktion over en række Elvis-effekter; med gratis adgang til haven omkring Graceland, hvor der skæres fødselsdagslagkage ud, og ikke mindst hvor bystyret i Memphis ved en ceremoni vil erklære Elvis’ fødselsdag for en officiel Elvis Presley Day i byen.

Priscilla Presley fortæller

De seneste par år har Priscilla Presley også være igangsætter af et større byggeri på den anden side af Elvis Presley Boulevard over for Graceland. Her er der blevet bygget et stort, moderne ankomst- og billetcenter for de 700.000 årlige besøgende - Graceland er det næstmest besøgte hus i USA efter Det Hvide Hus - ”The Guest House”, ligesom mange af souvenirbutikkerne og restauranterne også er blevet istandsat for mange millioner kroner.

Elvis' barnebarn i dansker-film

Priscilla Presley har også siden 2015 arrangeret flere verdensturnéer med det store The Royal Philharmonic Orchestra, som spiller live til et enormt lærred, hvor Elvis synger – klippet fra nogle af hans mange koncerter. Priscilla Presley deltager selv i koncerterne, hvor hun introducerer flere af sangene og ikke mindst fortæller anekdoter og minder fra sit liv med Elvis Presley.

Elvis Presleys ældste barnebarn, 29-årige Riley Keough, er i dag en veletableret skuespiller, som blandt andet medvirker i Lars von Triers nye film, "The House That Jack Build".

Læs mere om: