Glæd dig til næste år: a-ha genopstår

a-ha er tilbage: F.v. Paul, Morten og Magne. Her fotograferet i 2009. Nu kan mange mødre vise deres døtre, hvordan popverdenen så ud før One Direction og Justin Bieber.

Foto: All Over

Historiens mest populære popgruppe fra Norge fejrer 30-års jubilæum i 2015.

Søndag, 7. december 2014 - af Niels Burgos

Hvis man ser bort fra olien i Nordsøen, så har Norges største eksportsucces nogensinde måske været pop-trioen a-ha. De tre fyre, Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaketaar-Savoy fik hele verden - nåja, måske især hele verdens piger! - til at gå næsten i ekstase med sange som "Take on Me" og "The Sun Always Shines on T.V"., da de for alvor brød igennem midt i 1980'erne.

I dag er de tre teenageidoler blevet nogle modne herrer i 50'erne. Morten er 55, Magne 52 og Paul 53. De er for længst gået hver til sit, men lever godt og komfortabelt af pengene fra deres sange. Ikke desto mindre har de nu besluttet sig for, at a-ha skal genopstå. Ganske vist kun for en enkelt aften, 15. september, ved festivalen Rock in Rio i Brasilien.

De tre forklarer, at det er for at markere 30-års jubilæet for a-ha. Gruppen spillede senest  i Brasilien i 1991 på Maracana-stadion. Dengang blev der solgt 198.000 billetter til koncerten.