13. jan. 2018
Af Niels Burgos

Grand Prix-vinderen fik nyt hjerte: Nu er han endelig hjemme igen

Salvador Sobral
Salvador Sobral
Foto: All Over
Sidste års vinder af Det internationale Melodi Grand Prix, 27-årige Salvador Sobral, svævede mellem liv og død efter operationen. Men nu er der godt nyt.

27-årige Salvador Sobral sang sig ind i europæernes hjerter med sin smukke ballade "Amar Pelos dois" ved sidste års Eurovisions-finale. Men med hans eget hjerte var det desværre en mere trist historie. Han havde allerede ved musik-konkurrencen store problemer med hjertet - og i december fik han foretaget en hjertetransplantation. Selve operationen gik iflg. hospitalet Santa Cruz i Lissabon efter planen, men der stødte nogle svære komplikationer til efterfølgende. Blandt andet stoppede hans nyrer med at fungere bare to uger efter det komplicerede indgreb.

Tak til alle

Men nu er der godt nyt. Salvador Sobral blev den 11. januar udskrevet fra hospitalet med flotte meldinger fra lægerne. Han har det godt - og de forventer, at sangeren vil komme til at leve et helt normalt liv.

Ved udgangen af 2017 skrev Salvador Sobral en særlig tak til alle sine fans på facebook: "Jeg har modtaget mange videoer, breve og email fra alle jer. Hvilken glæde! Tak for alle hilsnerne og ønskerne om god bedring", skrev Salvador Sobral. Hilsnen blev ledsaget af sangen "Vincent", som Salvador betegner som sin "nye besættelse". Den blev oprindelig skrevet af amerikaneren Don McLean.

Læs mere om: