Hemmeligheden bag julehittet Last Christmas

Andrew Ridgeley og George Michael i Wham

Andrew Ridgeley og George Michael i Wham

Foto: Mega
Det hele skete en magisk søndag eftermiddag i 1984

Det skulle have været en ganske almindelig søndag i 1984 for de to medlemmer af succes-gruppen Wham - 21-årige George Michael og  hans jævnaldrende makker, Andrew Ridgeley. Duoen var på besøg hos Georges forældre - og ingen kunne vide, at inden eftermiddagen var omme, havde verdens måske største julehit "Last Christmas" set dagens lys.

George rørte folks hjerter

Mange år senere - i 2017 - fortalte Andrew Ridgely til avisen Mail on Sunday, hvad der skete hjemme hos George Michaels forældre dén søndag:

- Vi havde fået lidt at spise og sad sammen og slappede af med fjernsynet kørende i baggrunden, da George næsten ubemærket forsvandt oven på i en times tid. Da han kom ned igen, var han så begejstret, at man skulle tro, han havde fundet guld. Hvilket han jo på en måde også havde...

  Andrew fortalte videre, at han og George gik op på Georges gamle værelse - det værelse, hvor de som unge knægte havde tilbragt mange timer med at optage kopier af radioudsendelser og at lave små jingles. George havde et keyboard på værelset og en optager, som kunne gemme hans musik. Han afspillede indledningen og det smukke, fængende omkvæd "Last Christmas". - Det var et mirakuløst øjeblik, sagde Andrew. Han beskriver det som "musikalsk alkymi", der destillerede essencen af julen ned i en sang - og dertil en tekst, der handlede svigtet kærlighed - et mesterstykke, fordi George gjorde præcist det, som han så ofte gjorde: Rørte folks hjerter.

Andrew Ridgeley
Foto: Mega

Andrew Ridgeley

Tjener formuer

Siden er sangen strøget ind på hitlister over hele verden - jul efter jul.  Den er aldrig nået helt til tops - men salgstallene er imponerende. 

Efter George Michaels tragiske og alt for tidlige død i 2016 strøg salget igen i vejret - og er formentlig et pænt stykke over de 1,78 millioner album, man anslog i 2016.

Ingen kender det præcise beløb, som hvert år betales i royalties til George Michaels arvinger.. Men i 2015 blev det anslået at ligge på små fem millioner kroner årligt - og det er næppe blevet mindre.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden