Mandag, 9. juli 2012 - af af Dorte Quist

Internationale Melodi Grand Prix-finale i Malmø

Loreen

Loreen

Foto: AOP
Den nye hal ved siden af Globen i Stockholm kommer ikke - som spået - til at danne ramme om finaleshowet i Sverige næste år.

Sidste gang Sverige var vært for det store Internationale Melodi Grand Prix i år 2000, gik det som bekendt ganske godt for Danmark, hvor brødrene Olsen vandt med deres "Fly on the wings of love".

Så efter den skuffende 23. plads i år er vi måske mere heldige næste år, hvor konkurrencen finder sted i Malmø Arena, som ikke kan være tættere på Danmark - arenaen ligger mellem Øresundstunnelen og Malmø by.

Mange havde regnet med, at MGP-finalen skulle udfolde sig i den store nye hal, som er ved at blive bygget ved siden af Globen i Stockholm, og som får plads til 35.000 tilskuere.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Men det var netop størrelsen, som Svensk TV valgte fra. De vurderede nemlig, at showet ville blive for stort og dyrt i så stor en hal, og derfor faldt valget på den 15.000 pladser store Malmø Arena, der også dannede ramme om VM i herrehåndbold i januar 2011.

Det er femte gang, Sverige er vært for det internationale Melodi Grand Prix. I 1975 og 2000 var det Stockholm. I 1985 i Gøteborg, og i 1992 og altså i 2013 igen i Malmø.

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden