4. maj. 2015
Af Juliane Olsen

Paul McCartneys Let It Be inspirerede Kanye Wests hit Only One

Paul McCartney og Kanye West
Paul McCartney og rapperen Kanye West startede deres samarbejde med en snak om, hvordan Beatles-musikeren fandt inspiration til hittet "Let It Be", og det blev inspiration til sangen "Only One".
Foto: AOP
Rapperen Kanye West fik ideen til en sang om sin afdøde mor, da Paul McCartney fortalte ham, at “Let It Be” er skrevet ud fra en drøm, han havde efter sin egen mors død.

Den 37-årige rapper Kanye West blev inspireret til at skrive hittet ”Only One”, efter Beatles-musikeren Paul McCartney fortalte ham, at ”Let It Be” er skrevet ud fra en drøm, han havde om sin afdøde mor.

I et interview med avisen The Sun fortæller Paul McCartney, hvordan hans legendariske hit fik indflydelse på rapperens sang, der er skrevet til hans datter North West ud fra Kanye Wests afdøde mors perspektiv.

Paul McCartney beretter, at de to sad ned og snakkede for at bryde isen, og at han her fortalte, hvordan han var endt med at skrive ”Let It Be”.

Afdød mor sendte besked

- Min mor kom til mig i en drøm nogle år, efter hun var død. Jeg var lidt rundt på gulvet – det var i 60’erne, og jeg knoklede for meget på, siger Paul McCartney.

I drømmen fortalte den afdøde til musikeren, at han ikke skulle bekymre sig, at alt nok skulle ordne sig, og at han bare skulle ”let it be” (lade det ligge red.)

Paul McCartney vågnede op, følte sig overvældet og gik i gang med at skrive hittet, og den historie gav Kanye West blod på tanden til også at skrive en sang til hans egen mor.

LÆS MERE: I dag for 45 år siden: The Beatles gik i opløsning.

Læs mere om: