Princes danske bassist Ida nød at spille på Smukfest

Ida Kristine Nielsen
Ida Kristine Nielsen
Foto: AOP

Ida Kristine Nielsen var vild med at spille foran familien på Skanderborg Festival.

Fredag, 9. august 2013 - af Helle Skram de Fries

Hun er 38, hun er fra Randers, og hendes liv blev totalt forandret, da hun for tre år siden blev ringet op af Princes manager, der spurgte, om hun ville til prøve.

I dag er Ida Kirstine Nielsen bassist hos Prince, som en af den faste trio, Prince kalder 3rd Eye Girl.

Hun er både stolt, glad og meget taknemmelig over, at spille med Prince, og det var en ekstra stor oplevelse for hende, at spille på Smukfest i Skanderborg.

-Foran alle jeg kender og en masse af min familie, fortæller hun til B.T.

Hun har turneret rundt i hele verden, men for Ida fra Randers er det alligevel altid en speciel oplevelse af spille i Danmark.

-Hver gang vi er i Danmark er de den største optur for mig, selvfølgelig fordi jeg er herfra. Det er bare fantastisk, også fordi man virkelig bliver budt velkommen, siger Ida til avisen.

Hun har stadig, efter tre år med Prince – svært ve d at forstå, at hun rent faktisk turnerer rundt med ham, der har været hende idol fra hun varen helt ung pige.

-Hvor er jeg bare den heldigste pige i hele verden, at jeg har fået den her chance. Jeg spiller med den, jeg allerhelst vil spille med i hele verden – sammen med nogle dejlige mennesker.

Prince mestrer selv alle instrumenter og er perfektionist.

-Det er en gave at spille med ham. Jeg lærer noget hele tiden, forklarer ”Bas-Ida”, der er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Cher og ABBA.