17. apr. 2016
Af af Hanne Rask

Shu-bi-duas skæbne er uvis

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-34686.jpg
Foto: Alex Tran/BILLED-BLADET
Shu-bi-dua uden Michael Bundesen er utænkeligt, siger Michael Hardinger.

Mens ingen ved, hvad der fremover skal blive af Shu-bi-dua, fordi gruppens forsanger, Michael Bundesen, for fem år siden blev ramt af en blodprop i hjernen, kan BILLED-BLADET i denne uge i hvert fald fortælle om nogen, der er stolte af, hvad Shu-bi-dua har været og stadig er. For både Michael Hardinger og Michael Bundesens søn, Nicolaj, har Shu-bi-dua nemlig været en livslang oplevelse.

Mens Michael Hardinger afslører, at det hele startede som en spøg, og at man aldrig havde forestillet sig, at Shu-bi-dua overhovedet skulle have været noget, fortæller Nicolaj Bundesen om at være søn af forsangeren og om at være ”med på landevejen” som barn - og ikke mindst om at leve med orkestrets til tider noget atypiske påfund:

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Nicolai Bundesen: Jeg bliver rørt

- Jeg ønskede mig klart et par kilometer ned under gulvbrædderne, da Shu-bi-dua en sommer valgte at gå på scenen i Tivoli iført voksenbleer, griner Nicolaj Bundesen, der godt ved, at lige præcis den slags ideer har været med til at definere pakken Shu-bi-dua.

Sidste efterår blev orkestrets mange sange omsat til en musical, og det var Nicolaj Bundesen, der sammen med sin far fik ideen til "Shu-bi-dua the musical", der stadig spiller for fulde huse. Nicolaj har lige som sin far set musicallen flere gange, og han lægger ikke skjul på, at han er stolt.

- Jeg kan stadig ikke lade være med at blive virkelig rørt, når jeg ser, hvilken glæde og hvilke følelser musikken efter alle disse år stadig kan bringe frem hos publikum. Det er helt unikt. Det vidner om, at det, Shubberne har bedrevet, er noget helt enestående, og som søn kan jeg ikke undgå at være pavestolt af min far, fortæller han i BILLED-BLADET i denne uge.

Se den rørende video fra genforeningen af Shu-bi-dua herunder

Læs mere om: