TILLYKKE: Dolly Parton fylder 71 år

Countrysangerinden Dolly Parton kan torsdag fejre, at hun fylder 71 år. I den anledning giver vi her et tilbageblik på hendes karriere.

Den amerikanske sangerinde Dolly Parton, der har sunget sig ind i hjerterne på mange danske fans, fylder torsdag 71 år.

Fødselsdagen bliver fejret, efter at Dolly Parton i efteråret modtog en hæderspris ved den årlige Country Music Association Awards.

Sangerinden har dannet parløb med sin mand Carl Dean i 51 år. Hun har undervejs i karrieren både sunget pop og medvirket i flere Hollywood-film og TV-serien Hannah Montana, men hun er altid vendt tilbage til countrymusikken.

LÆS MERE: Dolly Partons Jolene skal omsættes til TV-film

Dolly Parton gik sine egne veje

Dolly Parton foldede for alvor sin karriere ud, da hun i 1967 blev opdaget af Porter Wagoner og hyret til hans TV-shows.

Parrets duetter er legendariske den dag i dag, men efter en årrække valgte Dolly Parton at gå egne veje til Porter Wagoners fortrydelse.

På baggrund af dette karrieremæssige brud skrev Dolly Parton i 1973 ”I Will Always Love You”, som blev et stort hit - første gang da Dolly Parton selv indspillede sangen i 1974, og - ikke mindst - da Whitney Houston genindspillede den til filmen "The Bodyguard" i 1992.

Har prioriteret karrieren højere end børn

Dolly Parton er i dag vidt berømt for sange som ”Coat of Many Colours”, ”Jolene” og ”Nine to Five”. Desuden er hun medejer af en forlystelsespark, som skiftede navn til Dollywood, da hun investerede i den i 1986.

Sangerinden, der selv er ud af en børneflok på 12, har aldrig selv fået børn, men har i stedet valgt at pleje sin karriere.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden