TILLYKKE: Nana Mouskouri fylder 80 år

Nana Mouskouri

Nana Mouskouri

Foto: AOP
Sangerinden Nana Mouskouri runder i dag et skarpt hjørne med sine 80 år og fejrer det med en turné med fem eksklusive koncerter i Australien.

En af de bedst sælgende sangerinder nogensinde fylder i dag 80 år. Græske Nana Mouskouri har fans over hele verden, og derfor vender hun samtidig også gladeligt tilbage til Australien i april 2015.

Den højtelskede, verdensberømte sangerinde, der har solgt over 300 millioner CD’er, kommer til Australien som en del af sin verdensturné ifølge den græske avis Neos Kosmos.

Her har hun fejret sin runde dag og de sangskrivere og komponister, der har inspireret hendes sangkarriere igennem årene.

Nana Mouskouri er kendt for sine langvarige farvel-turneer, og det virker næsten som om, at hun ønsker at takke hver og en af sine fans personligt undervejs.

Sangerinden fortsætter succesen

Sangerinden må i hvert fald siges at holde sig godt verdensturné efter verdensturné, sang efter sang og album efter album, og hun virker ikke som en, der har tænkt sig at takke af lige med det første.

Publikum kender hende som The White Rose of Athens (Athens hvide rose red.), og sangen refererer hun selv til som sit pas.

Det var netop denne sang, der blev indspillet i forbindelse med en tysk dokumentarfilm tilbage fra 1961, som i første omgang gjorde hende verdensberømt.

Det er Nana Mouskouris første turné i Australien siden 2005. Hun har i forvejen indspillet sange på mange sprog som græsk, fransk, engelsk, italiensk, portugisisk, spansk, hebraisk, walisisk og tyrkisk.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden