8. sep. 2016
Af Majken Munk

TILLYKKE: Sveriges Melodi Grand Prix-dronning fylder rundt

Den svenske sangerinde Carola Häggkvist fylder 50 år og kan se tilbage på et liv fuldt af sang og musik. Desuden er hun en levende legende inden for "Melodi Grand Prix".

Første gang verden lagde mærke til Carola Häggkvist, var hun kun en ung kvinde på 16 år. Året var 1983, og Carola skulle for første gang i sit liv være med i det svenske ”Melodi Grand Prix”. Dengang vidste hun nok ikke, at hun i fremtiden skulle blive dronningen af ”Melodi Grand Prix”.

LÆS MERE: Brødrene Olsen i Grand Prix-jubilæumsshow på BBC

Det er efterhånden over 30 år siden, Carola fik sit gennembrud. Nu fylder sangerinden et halvt århundrede, og der er sket en del. I dag er hun mor til to, sønnen Amadeus, som hun fik med sin tidligere mand, prædikanten Runar Søgaard, og datteren Zoe, som hun har adopteret fra Sydafrika. Samtidig har hun stadig en sprudlende karriere med musicals og sin egen musik.

Garvet i "Melodi Grand Prix"

Carola Häggkvist startede med at storhitte med sangen ”Främling” i 1983 i det første "Melodi Grand Prix", hun deltog i.

Hun endte med at vinde det svenske grand prix og skulle derfor repræsentere sit hjemland ved ". Her blev det til en tredjeplads.

Vandt med "Fångad av en stormvind"

Der skulle gå otte år, før Carola igen satte sine ben på den store scene. I 1991 vandt hun det svenske og europæiske ”Melodi Grand Prix” med sangen ”Fångad av en stormvind”. Dermed gjorde Carola Häggkvist Sverige til værtsnation for "Eurovision Song Contest" for anden gang.

Siden har hun deltaget i ”Melodi Grand Prix” i 2006 med sangen ”Evighet”. Denne gang rakte det dog kun til en femteplads ved ”Eurovision Song Contest”.

BILLED-BLADET ønsker den svenske sangerinde stort tillykke med fødselsdagen. I galleriet kan du blandt andet opleve en vindblæst Carola på diverse grand prix-scener verden over.

LÆS MERE: Daniel Westling sang med Carola på sin polterabend

Læs mere om: