6. dec. 2018
Af Annemette Mikkelsen

Vidste du det om Mariah Careys: All I Want For Christmas Is You

Mariah Carey
Mariah Carey
Foto: Mega
“All I Want For Christmas Is You” er en sand julebasker. Men det var lige før, at sangen aldrig var blevet til noget.

”All I Want For Christmas Is Youuuuuuuuu,” lød det gennem Royal Arena, da dronningen af jul, Mariah Carey, gæstede København med sit kæmpe juleshow. Kvinden bag et af verdens største julehits, ”All I Want For Christmas Is You”, har tjent styrtende på sangen. Men den julehymne var faktisk tæt på aldrig at være blevet til noget.

På det her tidspunkt?

I 1994 udgav hun nummeret som den første single fra julepladen ”Merry Christmas”. Mariah elsker selv julen og var med til at skrive nummeret sammen med Walter Afanasieff. Ifølge det amerikanske kvindemagasin Cosmopolitan tog det dem omkring 15 minutter at skrive nummeret. Dog var hun på daværende tidspunkt ikke vild med idéen om, at hun skulle udgive en plade dedikeret til den juletiden.

- Jeg elsker oprigtigt jul, men jeg må indrømme, at da Tommy (Tommy Mottola, Careys eksmand, red.) kom og sagde, at jeg skulle lave en juleplade, tænkte jeg: "Seriøst? På det her tidspunkt i min karriere?" sagde Mariah Carey tidligere i år til Genius.

Masser af dollars

Men i dag kan sangstjernen være glad for, at hun valgte at tage chancen. For det anslås nemlig, at Mariah Carey har tjent op mod 400 millioner kroner i royalties på sangen siden 1994, skriver DR.

Der findes tre musikvideoer til hittet, og i den ene spiller Careys daværende mand, Tommy Mottola, julemand.

Læs mere om: