9. jul. 2020
Af af

20 kendte, der blev mødre efter de blev 40 år

Bodil Jørgensen
Bodil Jørgensen
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
En nybagt mor i 40'erne hører ikke længere til sjældenhederne. Mød 40 kendte kvinder, der kunne kalde sig mor i en forholdsvis sen alder.

Der er flere og flere kvinder, der får børn, efter de har ramt 40 år. Og også langt senere end det. Mødre i 40'erne blive mere og mere almindeligt, og der er faktisk sket en fordobling af kvinder, der bliver mødre i alderen 40 til 44, hvis vi kigger på de seneste 20 år. Når det kommer til kvinder mellem 45 og 49 år, er der sket en tredobling, viser tal fra Danmarks Statistik.

I kendisland er denne tendens meget tydelig. Det er ikke ualmindeligt, at skuespillere, sangere og tv-personligheder får børn i en sen alder. Mange har fuld fart på karrieren, nogle har måske ikke fundet kærligheden endnu, mens andre ikke har været klar, indtil de var i 40'erne. Grænserne for ungdom bliver hele tiden rykket, især i Hollywood, så det er ikke svært at tro på udsagnet om, at 40 er de nye 30'ere.

Som vi alle ved, så daler sansynligheden for at blive gravid, jo ældre vi bliver. Derfor er det endnu mere glædeligt, at disse kvinder har bragt et eller flere børn til verden i en, set med biologiens øjne, høj alder. Se de smukke voksne mødre herunder:

Gallaeri: Smukke kvinder der blev mødre over 40

Læs mere om: