21. jan. 2021
Af Niels Burgos

Alle detaljerne: Det bar Jill Biden og Kamala Harris ved indsættelsen

Jill og Joe Binden, Kamala Harris med sin mand, Doug Emhoff
Jill og Joe Binden, Kamala Harris med sin mand, Doug Emhoff
Foto: Mega
To kvinder med hver sin stil indtog verrdensscenen ved indsættelsen af præsident Joe Biden.

Ved onsdagens præsidenindsættelse I USA kom hele verden nærmest på fornavn med to spændende kvinder: Den nye førstedame, 69-årige dr. Jill Biden, og 56-årige Kamala Harris, den første kvinde - og farvede - på posten som vicepræsident i USA.

Afdæmpet elegance

Begge kvinde udstrålede en afdæmpet og stilfuld elegance - som kontrast til den tidligere førstedame, Melanie Trumps ofte stærkt filmstjerne-inspirerede og jetset-agtige stil.

Ved selve indsættelsen foran The Capitol havde både Jill og Kamala taget højde for de noget kølige temperaturer i Washington. Jill Biden havde valgt en blå kjole i tweed og matchende frakke med en krave i velour fra New York-firmaet Markarian, der blev grundlagt af designeren Alexndra O'Neill i 2017. Kamala Harris havde bedt to afroamerkanske designere stå for sit smarte, lilla outfit bestående af frakke og kjole. Med valget af Christopher John Rogers og Sergio Hudson ønskede Harris at signalere, at også de sorte, amerikanske designere skal tages alvorligt.

https://imgix.billedbladet.dk/kama.jpg
Kamala Harris
Foto: Ritzau Scanpix

Før den store koncert om aftenen skiftede to kvinder tøj. Kamala Harris så forrygende ud i en pailletbesat, sort kjole med en sort smokingjakke til at dække skuldrene. Denne var også lavet af Los Angeles-designeren Sergio Hudson.

https://imgix.billedbladet.dk/jill1.jpg
Jill Biden, Joe Biden
Foto: Ritzau Scanpix

Jill Biden havde valgt designeren Gabriela Hearst til at stå bag sit elfenbensfarvede aften-outfit. Under cashmere-jakken bar hun en smart kjole i silke og uld - der havde broderet nationale blomster fra USA's delstater på overdelen - som et symbol på sammenhold. Det hele blev rundt af med et par lange, hvide handsker i læder - også designet af Gabriela Hearst.

Læs mere om: