15. okt. 2021
Af Lene Skriver Bak

Bill Clinton indlagt på hospitalet

Bill Clinton.
Bill Clinton.
Arkivfoto: Mega
75-årige Bill Clinton er blevet indlagt på hospitalet i Orange County.

Den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton er blevet indlagt.

Den 75-årige ekspræsident er på hospitalet i byen Orange i Orange County i Californien, oplyser hans talsmand, Angel Ureña.

"Tirsdag aften blev præsident Clinton indlagt på UCI Medical Center for at modtage behandling for en infektion, der ikke er relateret til covid-19", skriver Angel Ureña på Twitter.

Lægerne Dr. Alpesh Amin og Dr. Lisa Bardack har ifølge People Magazine forklaret, at Clinton har fået antibiotika og væske for at behandle infektionen.

- Han bliver på hospitalet for forsat overvågning. Efter to dages behandling er hans hvide blodlegemer faldende, og han reagerer godt på antibiotika, forklarer lægerne og understreger, at man har været i kontakt med Bill Clintons læger i New York, heriblandt også ekspræsidentens hjertelæge, da Bill Clinton i 2004 fik foretaget en firedobbelt bypass-operation og i 2010 fik foretaget yderligere en operation for at behandle komplikationer fra den tidligere operation.

Bill Clinton er fortsat indlagt, men har det efter omstændighederne godt.

"Han er i bedring og ved godt mod og han er meget taknemmelig for lægerne, sygeplejerskerne og den øvrige stab for den fremragende pleje, han har modtaget," oplyser talsmanden.

Det vides endnu ikke, hvor længe præsidenten skal blive på hospitalet, men lægerne oplyser, at de håber snart at kunne sende Bill Clinton hjem.

Bill Clinton, der er gift med tidligere udenrigsminister Hillary Clinton, var præsident i USA fra 1993 til 2001, hvor George W. Bush overtog embedet.

Læs mere om: