29. jul. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Derfor blev Mette Frederiksen så bevæget under mindestund

Mette Frederiksen
Mette Frederiksen
Foto: Hanne Juul
Statsminister Mette Frederiksen var ramt på følelserne, da hun holdt tale til en smuk mindestund for Lone Dybkjær, der blev bisat fra Holmens Kirke.

Stemningen var god og afslappet, da Lone Dybkjær blev hyldet med en mindestund et helt specielt sted på Christiansborg.

Efter bisættelsen i Holmens Kirke gik Lone Dybkjærs familie anført af Poul Nyrup Rasmussen fra Holmens Kirke over til Christiansborg, hvor der i Snapstinget var mindestund.

Mette Frederiksen holdt tale

Stemningen var god og afslappet, og statsminister Mette Frederiksen var blandt dem, der hyldede Lone fra talerstolen.

- Lone er indbegrebet af livet, lød det fra Mette Frederiksen, som desuden kaldte Dybkjær for ”altid hudløst ærlig” samt ”frygtindgydende stærk”, og statsministeren sagde desuden følgende:

- Der var et lys i Lone og om hende. Glimtet i øjnene, det smil og den glød. Vi siger farvel til en elsket mormor og mor. Jeg kender styrken af jeres familie og den sorg, der rammer jer nu.

Statsministeren meget bevæget

Mette Frederiksen kom også ind på, at Poul Nyrup Rasmussen har været en fantastisk kærlig og omsorgsfuld støtte for sin Lone gennem hendes alvorlige sygdomsforløb.

På samme måde som Mette Frederiksens egen far Flemming var det for nogle år siden, da statsministerens mor gik bort.

- Der er ikke noget smukkere, og der er ikke noget stærkere end kærlighed. Poul, du har været ved Lones side hver eneste dag, hver eneste nat, hver eneste time i det her alt for lange sygdomsforløb. Du har været der, da det gjaldt, sagde en meget bevæget Mette Frederiksen, og Poul Nyrup takkede hende straks efter.

Kærlighed er drivkraften

- Jeg vil bare sige til vores statsminister, min statsminister, tak for dine smukke ord Mette…ja, det dér med kærligheden er jo i virkeligheden drivkraften i det hele, lød det fra Danmarks tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du læse alt om prins Joachims situation i Frankrig og om den tid, der venter ham.

Du får også en rørende reportage fra Lone Dybkjærs bisættelse i Holmens Kirke, hvor familie og venner tog en smuk afsked med hende.

Endelig hylder BILLED-BLADET hele Danmarks Bent Fabricius-Bjerre, der efter et 95 år langt og begivenhedsrigt liv er gået bort.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb31-forsider_2.jpg

Læs mere om: