Fredag, 14. januar 2022 - af Laura Dalgård Hansen

Derfor er Jakob Ellemann ikke med til at fejre dronningen

Jakob Ellemann-Jensen
Jakob Ellemann-Jensen
Foto: Niels Aage Skovbo
Jakob Ellemann-Jensen var ikke på Christiansborg for at markere dronning Margrethes regeringsjubilæum fredag formiddag. Han er nemlig smittet med coronavirus.

Fredag den 14. januar er en dag, som mange har set frem til med spænding. I dag kan dronning Margrethe nemlig fejre sit 50-års regeringsjubilæum.

På grund af coronakrisen bliver den storstilede fejring dog ikke, som det først var planlagt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fejret på Christiansborg

Men dagen bliver alligevel markeret. Blandt andet på Christiansborg, hvor Folketinget markerer majestætens 50 år på tronen.

Fredag formiddag bliver der holdt taler for dronning Margrethe, der er på Christiansborg med blandt andre sin familie, den nuværende og tidligere statsministre samt partiformændene.

Venstres formand smittet

Venstres formand er dog ikke med til markeringen af majestætens jubilæum, men det er der en god grund til. Jakob Ellemann-Jensen har nemlig fået konstateret smitte med coronavirus. 

Det oplyser han på twitter.

"Tillykke til H.M. Dronningen med det flotte regeringsjubilæum. Jeg havde glædet mig til at deltage i fejringen her i Folketinget senere i dag. Men det bliver desværre uden mig, da jeg lige er testet positiv. Øv, har det dog fint og er næsten symptomfri", skriver han på det sociale medie. 

Efter besøget i Folketinget tager dronning Margrethe videre til Roskilde, hvor hun og familien er med til en kransenedlægning ved Roskilde Domkirke i anledning af, at det er 50 år siden, at Frederik 9. døde.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden