I dag for 20 år siden: Farvel til Jackie Kennedy

USA’s tidligere førstedame Jacqueline Kennedy blev kun 64 år - se en masse billeder af det legendariske stilikon her.

Den 19. maj 1994 døde Jacqueline Kennedy, 64 år gammel. Omkring fem måneder før havde hun fået konstateret kræft, og sygdommen spredte sig så hurtigt, at der ikke var meget at stille op. Jackie, som hun blev kaldt, sov stille ind i sit hjem på Fifth Avenue i New York.

Hun kom for alvor på verdenskortet, da hendes mand, John F. Kennedy, blev præsident i januar 1961. Jackie Kennedy var da 31 år, og allerede kendt blandt det bedre borgerskab i Connecticut og New York via sin gode baggrund og sit ægteskab med politikeren, der startede karrieren som senator.

Ifølge John F. Kennedy Presidential Library and Museum studerede Jackie Kennedy, der blev født Jacqueline Lee Bouvier, i sine unge dage på Vassar College og George Washington University, ligesom hun også tilbragte noget af studietiden i Paris. I 1951 fik hun job som ”Inquiring Camera Girl” på avisen Washington Times-Herald, hvor hun fotograferede og lavede interviews. Samme år mødte hun den karismatiske John F. Kennedy ved et middagsselskab, og den 12. september 1953 blev de mand og kone ved et overdådigt bryllup i St. Marys Church i Newport, Rhode Island på den amerikanske østkyst.

I 1957 kom parrets datter Caroline til verden og i 1960 fik de sønnen John F. Kennedy Jr.

Blev enke to gange

Jackie Kennedy blev med et slag enke den 22. november 1963, da John F. Kennedy blev myrdet på parrets besøg i Dallas. Hun og børnene flyttede ud af Det Hvide Hus og måtte begynde et nyt liv, og i 1968 var Jackie Kennedy parat til at gifte sig igen – denne gang med den rige, græske shipping-magnat Aristotle Onassis.

Kun syv år senere blev Jackie enke igen. Hun begav sig derefter ud i en ny karriere inden for forlagsvirksomhed, hvor hun arbejdede som forlagsredaktør frem til at hun fik konstateret kræft i vinteren 1994.

Jacqueline Kennedy døde i sit hjem den 19. maj 1994. Sønnen John F. Kennedy Jr. meddelte ifølge Life:

- Min mor døde omgivet af sine venner og sin familie og sine bøger, og de folk og ting, som hun elskede. Hun gjorde det på sin egen måde og på sine egne vilkår, og det er vi taknemmelige for.

Jackie Kennedy er stedt til hvile på Arlington kirkegården ved siden af sin mand John F. Kennedy.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden