Jimmy Carter og Rosalynn fejrer 75-års bryllupsdag

75-års brudeparret på deres store dag

75-års brudeparret på deres store dag

Foto: Mega og Ritzau Scanpix
USA's tidligere præsident 96-årige Jimmy Carter og hustruen gennem 75 år, Rosalynn, blev fejret ved kæmpefest.

Som USA's præsident var Jimmy Carter ikke blandt de mest langitdsholdbare. Blot en enkelt periode blev det til i Det hvide Hus fra 1977-1981. Men når det gælder hans og fru Rosalynns kærlighed, er det en ganske anden historie. Den 7. juli kunne Jimmy og Rosalynn Carter fejre, at de har været gift i 75 år. Over 300 gæster fejrede dagen med parret i hjembyen, Plains, hvor Jimmy Carter holdt en rørende tale til sin hustru - og takkede hende inderligt for at have været den perfekte livsledsager for ham.

 

Lillesøster førte dem sammen

De to mødtes, da Jimmy Carter som ganske ung marinesoldat var på landlov i Plains - dengang en by med bare 1000 indbyggere. Hans lillesøster arrangerede et møde mellem Jimmy og den tre år yngre Rosalynn, der allerede havde et godt øje til den unge sømand. Hun var ellers ikke typen, der nemt lod sig imponere. - Jeg anede ikke, hvad man skulle sige til drenge, og når nogle af dem ringede, bad jeg altid min mor sige, at jeg ikke var hjemme. Men så kom Jimmy ... husker Rosanlynn i dag.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Ægteskab  med rekorder

Den 7. juli 1946 blev parret gift - og grunden blev lagt til et af de mest bemærkelsesværdige ægteskaber i USA's præsdenthistorie. Ikke bare er Jimmys og Rosalynns ægteskab det længstvarende for noget præsidentpar i historien. Jimmy Carter er også den af USA's præsidenter, som har levet længst.

Jimmy Carter var USA's 39. præsident - og sammen med Rosalynn fik han sønnerne Jack, James og Donell - samt efternøleren Amy, der i dag er 53 år. 

Blandt gæsterne ved Jimmy og Rosalynns "atombryllup" var også en af Carters efterfølgere, Bill Clinten og hans hustru, Hillary.

Hilary og Bill Clinton gratulerer dagens hovedpersoner.
Foto: Ritzau Scanpix

Hilary og Bill Clinton gratulerer dagens hovedpersoner.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden