Rufus Gifford fulgte fodbolddramaet i Danmark: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Se også:

Rufus Gifford har været fast seer til Danmarks EM-kampe, og lørdag aften fulgte han kvartfinalen på dansk grund med hundredevis af rød/hvide roligans.

Søndag 4. juli markerer amerikanerne uafhængighedsdagen, og Rufus Gifford fejrer den særlige dag i Danmark.

Den tidligere amerikanske ambassadør ankom torsdag eftermiddag, og han var derfor også i landet, da Danmark lørdag aften slog tjekkerne og spillede sig videre til semifinalen ved EM.

Et hav af røde og hvide trøjer

Rufus Gifford har fulgt alle Danmarks kampe ved slutrunden, og lørdag aften fulgte han kampen på storskærm i Tivoli. 

- Det var fantastisk. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Et hav af røde og hvide trøjer, fortæller Rufus Gifford dagen derpå, da BILLED-BLADET møder den 46-årige tidligere ambassadør i Tivoli. 

Han så også den første kamp ved EM, hvor Christian Eriksen pludselig faldt om på banen, og det har gjort stort indtryk på ham at mærke, hvad den oplevelse har betydet for danskerne, og hvordan store dele af verden har følt med det danske landshold i den svære tid.

Rufus Gifford drager hjem til USA igen mandag, men han skal også se med, når Danmark spiller semifinale.

- Jeg vil se med på onsdag. Jeg er hjemme, og det er midt på dagen på en arbejdsdag, men jeg gør plads i min kalender de to timer og ser kampen, fortæller han og fortsætter:

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

- I har mere end én amerikansk fan. Jeg ved, mange amerikanere følger holdet, og jeg tror, I har verden bag jer lige nu, lyder det fra Rufus Gifford, der er evig optimistist og tror på, at Danmark kan gå hele vejen.

Hør Rufus Gifford fortælle om sin fascination af det danske landshold i videoen herover. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden