Rufus Gifford: Min hund er den klogeste i verden

Rufus Gifford, Stephen De Vincent

Rufus Gifford, Stephen De Vincent

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Efter årene som hus-hund i den amerikanske ambassadørs residens i Danmark nyder golden retrieveren Argos nu livet på USA's østkyst - med Rufus Gifford og hans mand Stephen.

Selv om den måske savner den parklignende have ved USA's ambassadør-residens Rydhave nord for København, er golden retrieveren Argos formenltig helt godt tilfreds med sit nye liv på øen Nantucket ved USA's østkyst, Her bor den med Rufus Gifford og hans mand Stephen - og går lange ture ved vandet med Danmarks tidligere USA-ambassadør hver dag.

– Hunde har en evne til at sætte alle de daglige udfordringer i perspektiv. Uanset dagens besværligheder har  Argos en evne til at skabe balance. Da vi vågnede dagen efter det amerikanske valg, var vi begge meget udmattede. Argos, til gengæld, vågnede lige så energisk og entusiastisk, som han plejer. Har var klar til sin morgen gåtur, mad og lidt kløen bag øret. Det er der på en måde noget meget befriende ved, siger Rufus fra Nantucket.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Argos giver gode krammere

– Før vi kom til Danmark, trænede vi en del med ham. Men da vi flyttede til Danmark, gik træningen desværre lidt i stå, fortæller Rufus og tilføjer, at Argos naturligvis er den klogeste hund i hele verden, og at de problemer, der er i starten, er glemt, når den bliver lidt ældre.
– Hvalpeårene er en udfordring med masser af spiste sko og møbelhjørner, der bliver bidt i. Eller når hunden spiser et eller andet virkelig ulækkert, som man døjer med nogle dage. Så overvejer man lige, om det med hund var en så god idé. Men når man så bliver mødt af en glad hund, når man kommer hjem, er alt glemt.
 
Argos er meget energisk, når man har været væk fra ham, og han er ret god til at give ”krammere”. Han stiller sig på bagbene og lægger sine forpoter på ens skuldre, siger Rufus, som ikke helt kan afgøre, hvem Argos bedst kan lide: Rufus eller Stephen?
– Det kommer vist an på, hvem man spørger. Jeg tror nu, han holder lige meget af os begge to, siger Rufus.
 
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden