19. sep. 2020
Af John Lautrup

Søren Gade: Sådan slapper jeg af i mit sommerhus

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Søren Gade samler tit sine to døtre og to svigersønner i sommerhuset i Vedersø, og så bliver der kokkereret på livet løs.

Søren Gade, 57 år, elsker at slappe af i sit sommerhus i Vedersø, som seerne for nylig besøgte i "Kender du typen?". Den tidligere forsvarsminister og nuværende europaparlamentariker for Venstre er kommet i Vedersø hele sit liv og slog til, da han for syv år siden fik mulighed for at købe et hus på grunden. Huset blev revet ned, og det nuværende bygget i bunden af en klitgryde.

– Charmen ved Vesterhavet er jo, at uanset hvordan vejret er, så er det godt. Hvis du synes, blæst er noget skidt, så skal du ikke bo ved Vestkysten. Men jeg elsker det der med, at farverne skifter hele tiden. Det ene øjeblik kan det regne, og fem minutter efter skinner solen. Det er da enormt charmerende, sværmer Søren Gade.

Han elsker mad. Også at lave det. Og gerne sammen med sine to døtre og to svigersønner, som ofte kommer på besøg, selv om alle fire bor i Københavns-området.

– De kan heldigvis lide at komme herude. Og så holder vi madkonkurrencer, for jeg har jo ikke patent på at lave god mad alene. De gør mig rangen stridig. Vi kan jo ikke være i køkkenet alle sammen, så vi har hver især nogle aftener, hvor vi laver mad. Det er benhård konkurrence, det må jeg bare sige. Der bliver ikke lagt fingre imellem. Det er hyggeligt, når vi er her alle sammen. Alle fem.., nu seks med barnebarn, smiler Søren Gade.

Han blev morfar for første gang i december, da hans ældste datter, Ida, fødte Sophia. Coronakrisen udskød barnedåben hele foråret, men for et par uger siden blev hun endelig døbt i Holte Kirke.

Om dét og meget mere fortæller Søren Gade i stort interview i BILLED-BLADET, som udkom torsdag den 17. september.

Læs mere om: